top of page

Les noves funcions del ChatGPT aporten productivitat i eficiència a les PIMEs de Catalunya

La intel·ligència artificial és una eina per augmentar la productivitat i millorar l'eficiència. En cap cas substitueix el talent humà



Les habilitats humanes es complementen amb les capacitats de la tecnologia per impulsar l’èxit empresarial

 

La intel·ligència artificial està revolucionant el mercat laboral sense precedents. Amb l'avenç d'aquesta tecnologia s'estan desenvolupant eines i sistemes cada cop més sofisticats que milloren la presa de decisions a l'entorn professional. D'aquesta manera s'obren noves oportunitats i reptes, es redefineixen rols i es brinda l'oportunitat de millorar l'eficiència a diverses indústries del nostre país.

 

Des de l'automatització de tasques fins a l'optimització de processos, la intel·ligència artificial està millorant la productivitat i l'eficiència a les empreses. Permet accedir a informació i coneixements de manera ràpida i precisa. Això facilita el camí cap a un entorn laboral més innovador i col·laboratiu, on les habilitats humanes es complementen amb les capacitats de la tecnologia per impulsar l'èxit empresarial i fomentar el creixement professional.

 

Una d'aquestes eines és ChatGPT , un model de llenguatge que utilitza la intel·ligència artificial per mantenir converses interactives i generar respostes coherents i precises.

 

 

Principals avantatges que ofereix ChatGPT a l'entorn laboral per ajudar en el dia a dia de les empreses catalanes

 

Un estudi de la companyia PageGroup detalla les conclusions d'una exhaustiva anàlisi de l'ús de ChatGPT a l'entorn laboral. Els principals avantatges per les empreses catalanes són els següents:

 

Comunicació efectiva. ChatGPT facilita la comunicació entre equips de treball, departaments i fins i tot amb clients. La capacitat per entendre el context i generar respostes rellevants millora l'eficiència de la comunicació, redueix temps de resposta i optimitza la interacció.

 

Millora en l’atenció al client. Les empreses catalanes poden utilitzar ChatGPT com una eina d’atenció al client per oferir respostes ràpides i precises a consultes i problemes comuns. Això millora l’experiència del client i n’augmenta la satisfacció.

 

Automatització de tasques rutinàries. ChatGPT pot encarregar-se de tasques repetitives i rutinàries per alliberar els treballadors i treballadores de tasques monòtones. D'aquesta manera els equips de treball es podran centrar en tasques més estratègiques i creatives.

 

Accés a informació i coneixements. ChatGPT és capaç de processar grans volums d'informació i de proporcionar respostes a preguntes específiques. Això permet als treballadors i treballadores accedir ràpidament a informació rellevant i prendre decisions fonamentades.

 

 

La intel·ligència artificial en cap cas substitueix el talent humà

 

La intel·ligència artificial és només una eina per augmentar la productivitat i millorar l'eficiència a l'entorn laboral i en cap cas substitueix el talent humà.

 

Els avenços de la intel·ligència artificial han fet créixer la preocupació per la possibilitat del reemplaçament de certs llocs de treball, però res més lluny de la realitat. En automatitzar tasques rutinàries i proporcionar assistència a la presa de decisions, les tecnologies d'intel·ligència artificial permeten als treballadors i treballadores centrar-se en activitats que requereixen habilitats humanes, com ara la creativitat, la resolució de problemes complexos o la interacció interpersonal.

 

 

Un aliat en el progrés de la PIME catalana i en el creixement professional a l'era digital si se sap utilitzar correctament

 

És imprescindible utilitzar de forma responsable la intel·ligència artificial, comprendre les seves limitacions, protegir la privadesa i les dades, evitar biaixos i discriminació i mantenir sempre la supervisió humana durant els processos.

 

En ser conscients d'aquests aspectes i actuar de manera ètica podem aprofitar al màxim els beneficis de la intel·ligència artificial a l' entorn professional sense comprometre la integritat i el respecte pels individus i la societat en general. La intel·ligència artificial es converteix així en un aliat valuós que impulsa el progrés i el creixement professional a l'era digital.




 

 

La formació per treure el màxim profit a la intel·ligència artificial i a ChatGPT pot suposar cost zero per a l'empresa

 

Totes les empreses amb treballadors al règim general de la Seguretat Social disposen d'un crèdit perquè els seus assalariats rebin formació. Es tracta d'una assignació anual i només es pot emprar en formació per treballadors. Si el crèdit no es fa servir es perd. Des de Fòrum d’Activitats ens encarreguem de tots els tràmits perquè l'empresa aprofiti la seva assignació anual i perquè el pla de formació li suposi cost zero.


Si vols saber quin és el crèdit anual del que disposa la teva empresa, omple el següent formulari i te n’informarem amb molt de gust:



bottom of page