top of page

L’estratègia de continguts continua sent clau pel posicionament de les PIMEs de Catalunya

Destacar-se en el panorama competitiu, captar nous clients i millorar la visibilitat online són necessitats comunes de les PIMEs catalanes


Destacar per aconseguir nous clients


En l'era digital, les petites i mitjanes empreses (PIMEs) de Catalunya han de destacar-se en el panorama competitiu per captar nous clients i millorar la seva visibilitat online. En aquest context, l'estratègia de continguts i les tècniques de copywriting són eines essencials per aconseguir aquests objectius. Diversos estudis i experts en la matèria donen suport a aquesta afirmació, tot demostrant el potencial que encara té a dia d'avui aquest enfocament.


Un blog ben treballat pot generar un impacte positiu, tot augmentant els clients potencials. La qualitat del contingut, l'atenció al públic i l'ús de continguts "evergreen" són factors clau per captar l'atenció dels usuaris. Amb una estratègia de continguts online sòlida i ben dissenyada, les PIMEs de Catalunya poden destacar-se en el panorama digital i aconseguir un posicionament orgànic sòlid i durador.



L’estratègia de continguts ha d’estar basada en un coneixement profund del públic i alineada amb els valors de l’empresa


Abans de començar a crear contingut, és crucial que l’empresa tingui dissenyada una estratègia de continguts, basada en un coneixement profund del públic a qui es dirigeix. Segons els experts, el contingut que oferim ha de ser inspirador, ensenyar més enllà d'ofertes i productes i donar suport a la marca des del seu propòsit. És a dir, cal crear contingut que tingui un valor intrínsec pel públic objectiu i que estigui alineat amb els valors i la missió de l'empresa.


Realitzar una anàlisi prèvia de les necessitats de les persones i de la pròpia marca també serà clau per establir connexions duradores i iniciar una relació continuada amb el públic potencial. Això permetrà identificar els territoris de comunicació afins al públic específic i crear contingut que sigui rellevant i interessant per ells. A través de l'estratègia de continguts i el copywriting adequat, les PIMEs de Catalunya poden captar l'atenció i guanyar la confiança del públic, establint-se com a referència en el seu sector.



L’enfocament de l’estratègia ha de tenir el web de l’empresa com a pal de paller


Una estratègia eficaç de màrqueting digital gira sempre al voltant del lloc web d'una empresa. Segons HubSpot Marketing, les empreses que tenen un blog reben fins a un 55% més de visites que les que no en tenen. Això demostra que els blogs són una eina fonamental per augmentar el trànsit del lloc web i mantenir-lo actualitzat amb contingut de valor pels clients potencials. Un blog actiu, amb continguts rellevants, atraurà un major nombre de públic potencial i millorarà el posicionament orgànic de l'empresa.



Un blog ben treballat pot fer augmentar els clients potencials en un 67%


Un blog ben treballat té un impacte positiu en una empresa de moltes maneres. Segons VEZA Digital, els blogs són un poderós component clau de qualsevol estratègia de màrqueting digital, ja que poden augmentar els clients potencials en un 67% i aconseguir un 97% més de trànsit als llocs promocionals de l'empresa. Això significa que un blog actiu i ben gestionat pot generar trànsit qualificat i augmentar la visibilitat de la marca.


Les entrades del blog també poden ser un contingut excel·lent per a les publicacions a les xarxes socials amb l'objectiu d'arribar a més clients potencials. Publicar i promocionar articles del blog a través de plataformes com LinkedIn, Instagram o TikTok pot augmentar l'exposició de la marca i captar l'atenció de nous públics. Aquesta sinergia entre el blog i les xarxes socials permet a les PIMEs de Catalunya augmentar la seva presència online i establir connexions duradores amb el públic.



Qualitat per sobre de quantitat, sempre!


Generar un gran nombre de continguts al blog pot fer augmentar el trànsit, però mai s'ha d'apostar per quantitat per sobre de qualitat. Els motors de cerca valoren la qualitat del contingut i la seva utilitat pels usuaris. Aquest aspecte és especialment rellevant per al públic català, tenint en compte els seus perfils socials, culturals, edats i nivells d'estudis. És essencial oferir continguts que resolguin els dubtes dels visitants, però també que siguin interessants i útils per a ells.


Continguts "evergreen", fonamentals per assolir un creixement continu


Per aconseguir un creixement continu en el temps, és important basar-se en l'estratègia i utilitzar continguts "evergreen". Aquests continguts giren al voltant de temes centrals que aporten valor a l'empresa i que sempre seran rellevants per l'audiència. Es poden actualitzar amb el pas del temps per mantenir-se al dia i proporcionar informació actual i útil al públic potencial. Aquest enfocament permet a les PIME de Catalunya mantenir un flux constant de trànsit i augmentar la seva visibilitat orgànica al llarg del temps.



Entre el 70% i el 80% dels usuaris ignoren els resultats de cerca de pagament i trien fer clic només als resultats de cerca orgànics


Són dades d'imFORÇA, que posen de manifest la importància de dedicar recursos i esforços per millorar el posicionament orgànic de les PIMEs de Catalunya als entorns digitals. Amb l'estratègia de continguts i les tècniques de copywriting adequades, és possible aconseguir un millor posicionament als motors de cerca i captar l'atenció dels usuaris que busquen productes o serveis relacionats amb l'empresa.



Actualitzar l’estratègia de màrqueting digital i vendes de l’empresa per aconseguir els objectius desitjats pot suposar cost zero


Això s’aconsegueix amb la formació adequada als responsables d’aquestes tasques. A Fòrum d’Activitats tenim dissenyada l’acció formativa “Estratègia de continguts i tècniques de copywriting per aconseguir més clients i augmentar el posicionament de l’empresa catalana”.


Aquesta acció formativa és totalment bonificable. Això vol dir que el seu cost pot arribar a ser zero. El seu contingut és totalment versàtil, de manera que es pot adaptar a les necessitats específiques de cada empresa.


Totes les empreses amb treballadors en nòmina tenen un crèdit anual per realitzar accions formatives. Si el crèdit no es fa servir es perd. Des de Fòrum d’Activitats ens encarreguem de tots els tràmits perquè l'empresa aprofiti la seva assignació anual i perquè el pla de formació li suposi cost zero.



bottom of page