top of page

La realitat virtual de Fòrum d'Activitats recicla les persones treballadores de la Fundació Hospital Puigcerdà en estandarització de processos assistencials

La realitat virtual (RV) permet una millora significativa en la competència clínica i afavoreix la col·laboració interprofessional


Igualtat de gènere i prevenció de l'assetjament a l'empresa


La Fundació Hospital de Puigcerdà (FHP) és l'entitat que gestiona l’Àrea Bàsica de Salut de la comarca de La Cerdanya. Ho fa en l’àmbit de l’atenció primària i de l'atenció a les persones amb malaltia crònica i dependència. La seva residència i el seu sociosanitari atén pacients tant públics com privats.


La residència de la fundació ofereix atenció integral i multidisciplinària. Treballa en el model d’atenció centrat en la persona i ofereix serveis per a gent gran i d'atenció dins l’àmbit de la dependència, la geriatria i la psicogeriatria.


El sociosanitari de l'FHP ofereix serveis d’internament, atenció ambulatòria diürna i equips de valoració i suport. Es tracta d'un centre preparat per atendre pacients amb necessitats sanitàries i socials.



Reciclatge professional en processos assistencials per oferir un millor servei a les persones


Les persones que treballen tant a la residència com al sociosanitari de la Fundació Hospital de Puigcerdà són professionals qualificats en aquest àmbit, amb dilatada experiència. Bona part d'aquestes persones treballadores pertanyen al col·lectiu d’auxiliar d’infermeria i d'infermeria, en l'especialització de gerontologia.


La Fundació Hospital de Puigcerdà va encarregar a Fòrum d'Activitats una acció formativa en estandarització de processos assistencials amb l'objectiu de millorar el servei tant de la residència com del sociosanitari de l'entitat.



La clau de l'èxit: utilització de la realitat virtual (RV) en el programa formatiu


Des de Fòrum d'Activitats hem proposat i dirigit un programa formatiu per a les persones treballadores de la Fundació Hospital de Puigcerdà en què hem incorporat la realitat virtual (RV). La formació s'ha impartit durant els primers mesos d'aquest any 2024 i ha estat subvencionada pel programa A MIDA del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya (Conforcat).


La implementació de la formació amb RV ha ofert una sèrie de beneficis tant per a les persones treballadores de l'entitat com per als seus pacients. En primer lloc, ha permès una millora significativa en la competència clínica dels professionals, perquè han pogut practicar procediments complicats, sense riscos, tantes vegades com ha estat necessari. També ha afavorit la col·laboració interprofessional, perquè els equips han pogut entrenar-se junts en entorns simulats.


A través de la simulació d'escenaris clínics reals, les persones treballadores de la residència sociosanitària han pogut entrenar-se en situacions de la vida real sense posar en perill la seguretat dels pacients. Aquesta tecnologia ha permès estandarditzar els processos assistencials, tot assegurant una atenció homogènia i de qualitat.


Justament això ha estat un altre avantatge clau de la formació amb realitat virtual. En un camp tan sensible, la consistència i la uniformitat en la prestació de serveis són crucials per garantir la seguretat dels pacients i l'eficàcia del tractament.


Mitjançant la formació amb RV, la Residència Sociosanitària de Puigcerdà ha pogut assegurar que totes les persones que hi treballen han seguit els mateixos protocols i procediments.





Totes les empreses amb treballadors en nòmina tenen un crèdit per realitzar accions formatives


Totes les empreses amb treballadors al règim general de la Seguretat Social disposen d'un crèdit perquè els seus assalariats rebin formació. Es tracta d'una assignació anual i només es pot emprar en formació per treballadors. Si el crèdit no es fa servir es perd. Des de Fòrum d’Activitats ens ens encarreguem de tots els tràmits perquè l'empresa aprofiti la seva assignació anual i perquè el pla de formació li suposi cost zero.


Si vols saber quin és el crèdit anual del que disposa la teva empresa, omple el següent formulari i te n’informarem amb molt de gust



bottom of page